Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Anneke Dijkhuis en Arthur Bake van Boek en Buro

Art4More en RTV Sternet organiseren het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen kunstenares Anneke Dijkhuis en Arthur Bake van Boek en Buro.

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Boek en Buro

Boek en Buro is een begrip in Haaksbergen. De bekende boekenwinkel aan de Spoorstraat 67 bestaat al ruim 25 jaar. Het assortiment van Boek en Buro bestaat uit boeken, tijdschriften, kaarten, kadoartikelen, multimedia en kantoorbenodigdheden.

Arthur Bake en Irma Katier zijn de werknemers van het eerste uur. Zij waren er bij toen Boek en Buro in 1998 het eerst de deuren opende.

Op zoek naar een goed boek, een specifiek tijdschrift of kantoorartikelen? Dan ben je bij Boek en Buro aan het juiste adres!

Anneke Dijkhuis

Schilderen is de grote passie van Anneke, met liefde voor mens en natuur als inspiratiebron: ‘In mijn herinnering stond mijn schoolagenda al vol met tekeningen en was er geen plek voor huiswerk. Naast mijn werkzame leven als reisadviseur (dus veel gereisd), heb ik me in brede zin, altijd creatief bezig gehouden. Door, ik noem het maar ‘koud’ te kijken probeer ik de dingen anders te zien dan ze zijn en er een variatie op te bedenken door materialen te combineren of waardeloze, afgedankte spullen weer waardevol te maken.’

Anneke heeft in de afgelopen jaren verschillende leerscholen gehad, waaronder portret-/ en modeltekenen, beeldhouwen, en-plein-air schilderen op de Wadden, textiele werkvormen Akte K op Pedagogische Academie, glasfusen en on-line cursussen en workshops.

Hoe lang ze doet over een kunstwerk? ‘Dat is niet te zeggen. Een werk kan 2 weken of langer onaf op de ezel staan omdat ik twijfel of niet tevreden ben. Of ik ben heel gedecideerd en kan een werk trefzeker in een paar dagen gesigneerd en wel aan de muur hangen.’

Anneke doet mee aan Haaksbergen Toont Talent in de etalage omdat ze haar werk wil laten zien. Ze hoopt dat het winkelende publiek in het voorbijlopen even aandacht heeft voor de tentoongestelde kunst en er waardering voor heeft, want ‘het belang van kunst wordt naar mijn mening vaak onderschat. Het zet je aan het denken, maakt emoties los, kan een positief effect hebben op een mensenleven.’

De grootste uitdaging voor Anneke: Jezelf te kunnen verrassen met wat je niet wist dat je het kon.

Over Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de gemeente Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Boek en Buro Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website van Anneke Dijkhuis

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Foto: Jesse Nieuwenburg
Tekst en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet