Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Caroline Heitink Ophuis en Chantal Poelman van CHANTiNO

Art4More en RTV Sternet organiseren het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen kunstenares Caroline Heitink Ophuis en Chantal Poelman van CHANTiNO.

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Caroline Heitink Ophuis

Caroline Heitink Ophuis: “Straks ben je 70 en heb je nog steeds niet gedaan wat je wilde. Dus op mijn 46ste ben ik naar de kunstacademie gegaan en ben vol voor mijn passie van schilderen gegaan. Ik heb 6 jaar aan de Academie der Schone Kunsten in Arendonk België gestudeerd. In 2017 ben ik afgestudeerd, en vanaf 2018 ben ik heel veel plezier voltijds kunstenaar. Ik heb verschillende disciplines, waaronder de Up-cycled Flowerpots by Caro bij CHANTiNO.

Mijn 3D schilderwerken zijn opgebouwd op lagen organza en canvas en metal gold blad en beschilderd met acrylverf. Vanuit mijn werk in designinterieur ben ik altijd gefascineerd geweest door stoffen. Het schilderen op verschillende structuren geeft weer nieuwe effecten. Organza heeft momenteel mijn voorkeur, maar nieuwe ontdekkingsreizen op dit gebied zijn altijd spannend.

De grootste uitdaging voor Caroline als kunstenaar vindt ze om haarzelf commercieel in de markt te zetten. Haar ambitie is om veel mensen blij te maken met haar kunst en dat deelnemers tijdens een workshop bij haar ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze eerst dachten. Haar favoriete kunstenaars en kunststromingen zijn het impressionisme van Van Gogh en Chagall. Haar favoriete museum is Musée de Orsay in Parijs.

Caroline doet mee aan Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024 om meer mensen te laten genieten van diverse soorten kunst: “Kunst kan vreugde en plezier brengen, zeker ook om dit over een ander over te brengen, want je kan altijd meer dan je denkt!!!”

Caroline vindt de wisselwerking tussen kunst en commercie een heel goede combinatie. De drempel om kunst te bekijken wordt kleiner. Je brengt de kunst naar de mensen toe. Tevens hebben de winkeliers meer aanloop, het is een win-win situatie dus.

Chantal Poelman van CHANTiNO

CHANTiNO is een dameskledingzaak in het midden van Haaksbergen. Kom gezellig langs en ontdek de nieuwste trends!

Bij CHANTiNO ben je van harte welkom om gezellig te komen shoppen. Neus rustig rond in de winkel of shop online in hun webshop. De collectie wordt wekelijks aangevuld met de nieuwste items volgens de laatste trends. In de winkel ontvang je geheel vrijblijvend en oprecht advies.

Meer dan 46.000 volgers op Facebook en 14.000 volgers op Instagram worden dagelijks op de hoogte gehouden van de nieuwste items die te koop zijn. Wil je niets meer missen? Volg ze dan op sociale media!

Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de gemeente Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van CHANTiNO

Kijk voor meer informatie op de website van Caroline Heitink Ophuis

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Foto: Jesse Nieuwenburg
Tekst en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet