Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Caroline Heitink Ophuis en Tabak en Kadoshop Haaksbergen

Art4More en RTV Sternet organiseren het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen kunstenares Caroline Heitink Ophuis en Marcel Kollen van Tabak en Kadoshop Haaksbergen.

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Caroline Heitink Ophuis

Caroline Heitink Ophuis: “Straks ben je 70 en heb je nog steeds niet gedaan wat je wilde. Dus op mijn 46ste ben ik naar de kunstacademie gegaan en ben vol voor mijn passie van schilderen gegaan. Ik heb 6 jaar aan de Academie der Schone Kunsten in Arendonk België gestudeerd. In 2017 ben ik afgestudeerd, en vanaf 2018 ben ik heel veel plezier voltijds kunstenaar. Ik heb verschillende disciplines, waaronder 3D schilderwerken bij de Tabak en Kadoshop Haaksbergen.

Mijn 3D schilderwerken zijn opgebouwd op lagen organza en canvas en metal gold blad en beschilderd met acrylverf. Vanuit mijn werk in designinterieur ben ik altijd gefascineerd geweest door stoffen. Het schilderen op verschillende structuren geeft weer nieuwe effecten. Organza heeft momenteel mijn voorkeur, maar nieuwe ontdekkingsreizen op dit gebied zijn altijd spannend.

De grootste uitdaging voor Caroline als kunstenaar vindt ze om haarzelf commercieel in de markt te zetten. Haar ambitie is om veel mensen blij te maken met haar kunst en dat deelnemers tijdens een workshop bij haar ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze eerst dachten. Haar favoriete kunstenaars en kunststromingen zijn het impressionisme van Van Gogh en Chagall. Haar favoriete museum is Musée de Orsay in Parijs.

Caroline doet mee aan Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024 om meer mensen te laten genieten van diverse soorten kunst: “Kunst kan vreugde en plezier brengen, zeker ook om dit over een ander over te brengen, want je kan altijd meer dan je denkt!!!”

Caroline vindt de wisselwerking tussen kunst en commercie een heel goede combinatie. De drempel om kunst te bekijken wordt kleiner. Je brengt de kunst naar de mensen toe. Tevens hebben de winkeliers meer aanloop, het is een win-win situatie dus.

Marcel Kollen van Tabak en Kadoshop Haaksbergen

Iedereen die in Haaksbergen woont ken deze plek: de Tabak en Kadoshop! Je koopt hier tabaksartikelen, maar ook diverse kado en feestartikelen. En ook voor een partij of feestje kunt u terecht in de winkel aan de Molenstraat 19. Zo kunt u er diverse XXL-gevelvlaggen kopen voor bijvoorbeeld een jubileum of geboorte. Ook kunt u er een grote Abraham of Sara huren om een 50e verjaardag nog specialer te maken. Ook zijn er grote ooievaars te huur om een geboorte een extra feestelijk tintje te geven. Daarnaast zijn er kaarten voor verschillende gelegenheden verkrijgbaar en ook voor een leuk cadeautje kunt u er terecht. Neem bijvoorbeeld de leuke geurbranders van ScentChips die zowel leuk zijn om cadeau te doen als om zelf te krijgen.

Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de gemeente Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van Tabak en Kadoshop Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website van Caroline Heitink Ophuis

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Foto: Jesse Nieuwenburg
Tekst en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet