Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Erik Loman en Lyzette Bals van ‘t Past

Art4More en RTV Sternet organiseren het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen kunstenaar Erik Loman en Lyzette Bals van ‘t Past.

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Lyzette Bals van ‘t Past

Al sinds 2013 niet meer weg te denken uit Haaksbergen: kledingwinkel ‘t Past. ‘t Past is een zeer mooie gezellige winkel aan de Jhr Von Heijdenstraat te Haaksbergen. Ontdek unieke gedragen parels of shop tussen de outlet!

‘t Past verkoopt gedragen dameskleding en merk outlet voor dames tegen scherpe prijzen. In de winkel vindt u ruim 1500 kledingstukken en alles wat u nodig heeft om er leuk en modieus gekleed uit te zien tegen een leuke prijs.

Ook kunt u in de winkel terecht voor leuke accessoires, cadeautjes, bijouterie etcetera. Op jacht naar koopjes dus! Met meer dan 1500 stuks is er altijd wel iets leuks voor je bij.

Erik Loman

Erik Loman komt uit Haaksbergen. Hij schildert graag en dat doet hij al ruim 20 jaar.

Zijn grootste passie is het schilderen van kleurrijk werk op zijn eigen manier, en ook om er steeds iets anders bij te verzinnen door niet alleen maar te schilderen op doek, maar ook op glas en vele andere materialen waar verf op kan. Daardoor kan hij steeds iets anders maken.

‘Mijn idee achter mijn werk is om mensen te laten glimlachen of eens achter ‘t oor te laten krabben van wat is dat dan? Iedereen mag het wel of niet wat vinden. Dan is mijn doel al bereikt, want men praat er over en kijkt wat men er van vindt.

Erik is autodidact: ‘mijn grootste uitdaging is om de kijker te blijven boeien met wat ik maak. Dus veel denken en verzinnen, uitproberen en opnieuw beginnen, om dat resultaat te blijven kunnen maken. De werken die ik laat zien, daar ben ik altijd tevreden over, want ze zijn tenslotte gelukt. De werken die niet gelukt zijn vind je niet terug, die verdwijnen naar de stort.’

‘Door de bereikbaarheid van kunst in de etalage is het fijn om hier aan mee te mogen doen. Je kunt op een gemakkelijke manier met mensen in contact laten komen met je kunsten en fratsen. De ondernemer krijgt daardoor aandacht, net zoals de kunstenaars en dan heb je een win win situatie en daar hou ik van: Samen er wat leuks van maken!.’

Ik hoop dat de mensen de werken in de etalage mooi gaan vinden, dat is
altijd fijn om te horen en te zien. En er wat van vinden is altijd goed, dan is het tenminste gezien want men praat er over. Ik hoop dat, doordat de mensen overspoeld worden met mooie etalage’s, ze de weg gaan vinden naar de kunstenaars en naar de ondernemers die de etalages beschikbaar stellen. Dat je eens ergens gaat kijken waar je normaal niet komt want er zijn zo veel leuke winkels in haaksbergen.’

Over Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de gemeente Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van ‘t Past

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Erik Loman

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Tekst en eindredactie: Michel van der Voort
foto: Marianne Appels
Een productie van RTV Sternet