Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Gerda van Vemde en Tonny Eshuis van het Broekenhuis

Art4More en RTV Sternet organiseren het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen kunstenares Gerda van Vemde en Tonny Eshuis van het Broekenhuis.

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Over Gerda van Vemde

Gerda is een vrouw met een passie voor kunst. Ze maakt prachtige beelden van steen en klei en schrijft gedichten in haar vrije tijd.

Het werken met haar handen maakt haar gelukkig en trots, vooral wanneer een project slaagt. Vaak begint Gerda aan een nieuw kunstwerk zonder precies te weten wat het zal worden. Ze gaat gewoon lekker aan de slag en laat haar creativiteit de vrije loop. Met klei werkt ze meestal drie dagen, maar met steen kan het langer duren. Een gedicht schrijft ze vaak in slechts een half uur, als de inspiratie aanwezig is.

Hoewel Gerda geen kunstopleiding heeft gevolgd, neemt ze graag deel aan workshops om haar vaardigheden te verbeteren. Ze heeft geen oven of glazuur thuis, dus maakt ze gebruik van externe faciliteiten.

Het maken van kunst is voor Gerda een ontsnapping uit het dagelijkse leven. Ze maakt tijd vrij om te creëren en eenmaal begonnen kan ze niet meer stoppen. Ze hoopt nog lang door te kunnen gaan met haar passie.

Gerda bewondert het werk van kunstenaars zoals André en Jeanne te Dorshoek en Jan te Wierik. Ze houdt ook van moderne kunstenaars zoals Kiefer. Kleine musea zoals het Drents Museum en More in Gorssel zijn favoriete plekken van haar, evenals de papierbiënnale in het CODA museum.

Gerda deelt graag haar kunstwerken met haar gemeenschap in Haaksbergen. Ze waardeert het initiatief van Art4More en RTV Sternet om lokale kunstenaars te ondersteunen. Voor Gerda is kunst een bron van schoonheid en welbevinden voor de mensheid, zelfs als mensen het misschien niet zelf kunnen maken.

Hoewel Gerda niet afhankelijk is van haar kunst voor haar levensonderhoud, waardeert ze het als mensen haar werk willen kopen. Het is voor haar een teken van waardering voor haar creativiteit en inspanningen.

Over het Broekenhuis

Bij Het Broekenhuis in Haaksbergen vind je alles voor het hele gezin. De winkel biedt een brede selectie aan heren-, dames- en kindermode waardoor iedereen hier kan slagen. Naast de herenafdeling hebben ze ook een aparte gedeelte voor dames- en kindermode, die niet online verkrijgbaar is.

De etalage van Het Broekenhuis is momenteel gevuld met prachtige kunst van Gerda van Vemde tijdens Haaksbergen Toont Talent in de etalage. Een mooie manier om de lokale kunstenaars in de schijnwerpers te zetten en de winkel een creatief tintje te geven.

Het Broekenhuis is gemakkelijk te bereiken met de auto en je kunt zelfs parkeren voor de deur in de blauwe zone. Dus kom langs en laat je verrassen door het diverse aanbod en uitstekende service van Het Broekenhuis in Haaksbergen.

Over Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de gemeente Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van Het Broekenhuis

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Foto: Marianne Appels
Tekst: Jolanda Bouwmeesters
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet