Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Henny Verbeek en René Broekhuis

Art4More en RTV Sternet organiseren in samenwerking met de Haaksbergse Ondernemers Vereniging (HOV) en Haaksbergen Natuurlijk het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen Henny Verbeek en René Broekhuis.

Haaksbergen Toont Talent 2024 gaat de etalages in !

Tijdens Haaksbergen Toont Talent in de etalage staat de kunst van in Haaksbergse actieve kunstenaars gedurende de maand mei letterlijk te kijk in de etalage van één van de deelnemende Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Iedere kunstenaar en ondernemer die actief is in Haaksbergen kan meedoen. De expositie wordt feestelijk afgesloten met extra festiviteiten tijdens het meispektakel op 31 mei en 1 en 2 juni.

De match tussen Henny Verbeek en René Broekhuis

Henny Verbeek, de kunstenaar

Henny Verbeek heeft als grootste passie tekenen en schilderen en ze wordt vooral geïnspireerd door de natuur: ‘Alle kleuren en geuren in de natuur vertellen een verhaal’. Ze heeft met veel plezier van alles ondernomen en in het leven stevig aangepakt: getrouwd, kinderen gekregen, oma geworden, zelfs geacteerd (toneel, film, tv-series), gedanst, getekend en geschilderd, getuinierd en natuurlijk gewandeld met de hond. ‘Maar mijn grootste passies zijn en blijven tekenen en schilderen’, zegt ze vol overtuiging.

Henny heeft een paar jaar de Kunstacademie in Enschede gevolgd. Haar grootste uitdaging is het om precies op het doek te krijgen wat ze voelt en waar ze mensen mee kan raken. ‘Als ik ‘nat in nat’ werk dan kan een werkje binnen een week klaar zijn. Meestal heb ik meer tijd nodig, soms staat het doek weken op de ezel en kan ik maar een paar streken per dag doen’.

Ze is meestal wel tevreden over haar werk, maar zegt er meteen bij: ‘je raakt natuurlijk nooit echt uitgeleerd en hoewel ik denk, dat heel veel mensen mogen genieten van mijn werk, kan ik nog heel veel leren’.

Favoriete kunstenaars en museum

Henny orienteert zich graag op de Klassieke Kunst en heeft niet echt een favoriet museum. ‘Het hangt er gewoon een beetje van af welke exposities waar te zien zijn. Ik vind het heel prachtig, dat zoiets als Haaksbergen Toont Talent in de etalage georganiseerd wordt. Laten we wel zijn, de mens kan niet zonder kunst en cultuur, het verrijkt je leven. En het is natuurlijk heel goed om kunst en (commercieel) ondernemen te combineren als het goed en vooral serieus aangepakt wordt.

‘Omdat in etalages nog vaak de kleur rood voorkomt, heb ik voor deze expositie veel blauwe kunst gekozen. Ik hoop dat veel mensen er naar gaan kijken en het ook nog kunnen waarderen. Wat de samenwerking met de winkeliers betreft hoop ik vooral op veel contact en vooral gezelligheid’

René Broekhuis, de ondernemer

René Broekhuis is 30 jaar oud en intussen al weer ruim 10 jaar eigenaar van slagerij Broekhuis, gevestigd aan De kalter! ‘Een kwaliteitsslagerij’, zegt hij er nadrukkelijk bij. Zijn belangrijkste ambitie is om mensen te verblijden met mooie lekkere producten, en minstens zo belangrijk, om samen te werken met een leuk en gezellig team!

Kwaliteitsproducten

‘Wat mij inspireert is het hebben van tevreden klanten met kwaliteitsproducten, de diensten die we naast het gewone verse vlees leveren, denk aan complete cateringen, Bbq’s op locatie, talloze buffetten en meer!

Waar Rene het ‘vak geleerd’ heeft, daar kan hij kort, maar vooral erg duidelijk in zijn: Ik heb al veel ervaring opgedaan bij andere werkgevers, en daarbij ook de diverse opleidingen gevolgd. Echter het meeste heb ik geleerd door zelf de afgelopen 10 jaar te ondernemen, te ontdekken, te weten wat klanten graag willen en steeds leren van fouten. En ik wil vooral ook nieuwsgierig blijven naar wat mensen beweegt en mijn personeel blijven motiveren, want een positieve werksfeer is ontzettend belangrijk. Mijn grootste ambitie is: doorgroeien in hetgeen we nu doen, continuëren, en blijven ontwikkelen’.

op de foto: kunstenaar Henny Verbeek en Tim Leferink, medewerker van kwaliteitsslagerij Broekhuis

Kijk voor alle portretten van de deelnemers op de website van Art4More

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Meer over ondernemen in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst: Ton van Rijswijk
Foto: Jesse Nieuwenburg
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet