Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Hilda Haselberg en Café Zeezicht

Art4More en RTV Sternet organiseren het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen kunstenares Hilda Haselberg en Café Zeezicht.

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Café Zeezicht

Café Zeezicht is een gezellige veelzijdige kroeg in Haaksbergen met een verwarmd terras, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Café Zeezicht biedt een heleboel gezelligheid, lekkere (non)alcoholische borrels, een verwarmd terras en verder: lunch & diner, biljart, diverse speciaalbieren, regelmatig live muziek, fietsoplaadpunt, FC Twente wedstrijden live te zien op groot scherm, vertrek Twentebus thuiswedstrijden (van te voren aanmelden).

Hilda Haselberg

De in Ruurlo woonachtige Hilda Haselberg is in 1997 begonnen met het maken van heel gedetailleerd aquarel. Hilda is autodidact, gemiddeld doet ze (als ze flink doorwerkt) een dag over het maken van een kunstwerk. Haar doel is om mensen te laten genieten van haar mooie werk. Haar grootste uitdaging: ‘dat iedereen het geweldig vindt’.

Hilda is tevreden over wat ze tot op heden bereikt heeft met haar kunst en hoopt voor de toekomst: ‘het laten genieten van mijn werk en dat iedereen het erover heeft’. Haar favoriete kunstenaar is Ans Markus: ‘toch wel het zwart witten’, haar favoriete museum: het Rijksmuseum.

Hilda doet mee aan Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024 omdat ze het een leuk evenement vindt.

Over Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de gemeente Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Café Zeezicht

Kijk voor meer informatie op de website van Hilda Haselberg

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Tekst en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet