Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Leerlingen Assink van Brakelstraat en Geerlof Kanis van Grand Café Centraal

Art4More en RTV Sternet organiseren het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen de Leerlingen van het Assink van Brakelstraat en Geerlof Kanis van Grand Café Centraal.

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Leerlingen van het Assink van Brakelstraat

De stichting Art4More organiseert in samenwerking met beeldend kunstenaars een serie kunst en cultuur workshops voor de leerlingen van het Assink lyceum van Brakelstraat.

Iedere serie workshops in het project start met een centrale aftrap bijeenkomst. De leerlingen krijgen een presentatie door verschillende in Haaksbergen woonachtige en/of actieve beeldend kunstenaars, van de kunst die zij maken. De leerlingen kunnen zich ter plekke oriënteren en na de bijeenkomst kiezen ze bij welke kunstenaar ze in het kader van hun Toptijd project workshops willen gaan volgen.

Gedurende een periode van vier weken werken de leerlingen in kleine groepen aan een eigen kunstwerk als eindresutaat. De kunstwerken in Grand Café Centraal geven een beeld van de enorme creativiteit die er bij de Haaksbergse jeugd te vinden is.

Geerlof Kanis van Grand Café Centraal

Grand Café Centraal is een gezellig Grand Café in het centrum van Haaksbergen. Koffie, gebak, lunch, diner en borrelen in een ongedwongen sfeer.

Grand Café Centraal in het centrum van Haaksbergen is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en zondags vanaf 12.00 uur. Bij Grand Café Centraal kun je aanschuiven voor koffie/thee met diverse soorten gebak, lunch en diner. Daarnaast kun je bij Grand Café Centraal borrelen, een (besloten) feestje geven, genieten van een (hapjes)buffet of een High Tea/Beer/Wine. Op het grote, zonnige terras is het heerlijk vertoeven en tijdens de vele evenementen die in Haaksbergen georganiseerd worden, zit je op de eerste rang.

Lunchen of een hapje eten kan iedere dag vanaf 10.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur. De uitgebreide lunch- en dinerkaart bieden volop keus naast de weekhap (vlees, vis of vegetarisch) van maandag t/m vrijdag en een dagelijks driegangen keuzemenu. Door het jaar heen staan verschillende seizoensgerechten op het menu zoals asperges, mosselen en een herfst/winterstoofpotje met stamppot en stoofperen. Specialiteit van het huis is de ‘Hokseburger’. Een hamburger van 100% rundvlees in diverse varianten, waaronder ook een 100% vegetarische linzenburger.

Aanschuiven voor alleen een drankje kan natuurlijk ook. Koffie/thee, vele soorten fris en vruchtensap, likeur, whiskey, cognac, pils, 0.0% bier en speciaal bier. Kies maar uit.

Over Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Kijk voor meer informatie op de website van Grand Café Centraal

Kijk voor meer informatie op de website van het Assink Lyceum

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Foto: Marianne Appels
Tekst en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet