Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Lucie Middelhuis Heemink en Richelle Wolberink van Pearle Opticiens

Art4More en RTV Sternet organiseren het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen kunstenares Lucie Middelhuis Heemink en Richelle Wolberink van Pearle Opticiens.

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Lucie Middelhuis Heemink

De in Haaksbergen woonachtige Lucie Middelhuis Heemink maakt schilderijen. Lucie is getrouwd en heeft twee dochters. Haar grootste passie is de natuur.

Lucie is autodidact. De grootste uitdaging voor haar als kunstenares vindt ze het werken met verschillende materialen. Tot nu toe is Lucie erg tevreden over de keuzes die ze in haar werk gemaakt heeft. Haar hoop is dat het publiek van haar kunstwerken geniet. Haar favoriete museum is het Rijksmuseum.

Lucie doet mee aan Haaksbergen Toont Talent in de etalage om zo meer van haar werk te verkopen. Voor haar is de betekenis van kunst dat het mensen blij maakt. Ze kiest de stukken uit haar kunstcollectie voor dit project op basis van de beperkte ruimte die er is om werk tentoon te stellen. Ze hoop dat het publiek enthousiast zal worden van haar werk. Haar tip voor de andere deelnemende kunstenaars en winkeliers? Nooit opgeven!

Richelle Wolberink van Pearle Opticiens

Richelle Wolberink is geboren in Hengelo en werkzaam in de optiek sinds 2001. Ze vind zichzelf een echte levensgenieter. Haar grootste passie zijn reizen en mooie en bijzondere plekjes op de wereld ontdekken. Haar inspiratie haalt Richelle uit mensen die van hun leven genieten en er alles uit halen wat in hun macht ligt.

Richelle heeft een gerichte opleiding gevolgd: 1 jaar optometrie, vervolgens 3 jaar optiek/opticien en 2 jaar contactlens specialist. Ze zegt dat ze in haar carrière misschien niet altijd de juiste keuzes heeft gemaakt, maar ze vindt dat je nooit spijt moet hebben. Ze is zelf per ongeluk in de optiek terecht gekomen, maar is blij dat het zo gelopen is. Haar ambitie? Zo veel mogelijk mensen voorzien van een mooi bril, die wat toevoegt aan zijn/haar gezicht, en goed zicht aan zo veel mogelijk mensen geven.

Richelle doet mee aan Haaksbergen Toont Talent in de etalage omdat het een kleine moeite is om zo een kunstenaar te helpen. Een mooi kunstwerk of schilderij kan een bepaalde sfeer creëren in huis, wat zorgt voor de gewenste sfeer, zo zegt ze.

Over Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.

Kijk voor meer informatie op de website van Pearle Opticiens Haaksbergen

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Foto: Marianne Appels
Tekst en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet

canonieke url