Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Tjitske Zijlstra en Susan van Haas en Aap

Art4More en RTV Sternet organiseren het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen kunstenares Tjitske Zijlstra en Susan van Haas en Aap.

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Over Tjitske Zijlstra

Tjitske Zijlstra woont sinds 2000 in Haaksbergen en houdt erg van het buitenleven. Ze heeft hier haar eigen plek en rust gevonden en veel vrienden van diverse pluimage.

De inspiratie achter haar werk haalt Tjitske uit de oervolkeren en de natuur. Haar grootste passie is het om artistieke, originele en goed draagbare sieraden te maken. En natuurlijk haar altijd bloeiende tuin. Ze wil zo lang mogelijk doorgaan met creëren en aan kunstmarkten en tentoonstellingen meedoen.

Haar favoriete kunstenaars en kunststromingen zijn kleurrijke kunstenaars en Lyrische Abstractie, zoals Kandinsky en Hundertwasser. Haar favoriete musea zijn het Rijksmuseum Twenthe in Enschede en Museum More in Gorssel en Ruurlo.

Tjsitske doet mee aan Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024 omdat het ook voor haar een uitdaging is. Kunst in al zijn facetten moet toegankelijk zijn voor iedereen, dus laagdrempelig tonen. Ze hoopt dat het publiek van de exposities geniet en er blij van wordt en daardoor een geluksmomentje beeft. Haar tip voor de winkeliers? Geef de kunstwerken een ereplaats en praat erover met de klanten, het zal elkaar versterken.

Susan van Haas en Aap

Voel jezelf van harte welkom bij Haas en Aap, dé winkel voor kinderen in Twente! Hier shop je kinderkleding, accesoires, speelgoed en kraamcadeaus. De grote winkel in Haaksbergen heeft een opervlakte van meer dan 180m2. Je kan er terecht voor een grote verzameling hippe kinderkleding van merken die zich richten op duurzaamheid.

Het aanbod bestaat uit kleding voor kinderen van 0 tot 12 jaar, maar je koopt hier ook milieubewuste accessoires, leuke kinderboeken en innovatief speelgoed. Ook voor bijzondere kraamcadeaus zit je hier goed!

Kom gerust langs en laat Janine, Floortje en Suzan je helpen bij het vinden van de perfecte kleding en cadeautjes voor de kleintjes.

Over Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de gemeente Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van Haas en Aap

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Foto: Constance van Wolferen
Tekst en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet