Haaksbergen Toont Talent zet de etalages vol kunst

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen.

Caroline Heitink en Chantal Poelman van Chantino

Er is goed gekeken naar een juiste match tussen de deelnemende kunstenaars en ondernemers, want de aangeboden kunst is divers: olieverf, aquarel, metaalkunst en keramiek, glas, groot en klein en niet te vergeten kunst van de leerlingen van Het Assink Lyceum. Die diversiteit moest natuurlijk wel passen in de geboden etalageruimte.

Op 1 mei om 10 uur wordt het feestelijke startsein gegeven bij modewinkel Chantino, op de Markt 1 in Haaksbergen, door cultuurmakelaar Eléon de Haas en Wethouder Niemans. Eén van de matches is gemaakt tussen kunstenares Caroline Heitink en Chantal Poelman van Chantino (zie ook de foto).

Wandelroute en meispektakel

Een flyer van de wandelroute is verkrijgbaar bij alle deelnemende ondernemers, in de publiekshal van het Gemeentehuis, bij het Toeristisch informatiepunt in de Kappen, en ook op de websites van Art4More en Haaksbergen Natuurlijk. In elke Kunstetalage staat een QR code, door de code te scannen haal je de informatie op van de desbetreffende kunstenaar en ondernemer. De expositie wordt tijdens het meispektakel op 31 mei en 1 en 2 juni feestelijk afgesloten.

Over Haaksbergen Toont Talent

Onder de naam ‘Haaksbergen Toont Talent’ organiseren Art4More en RTV Sternet het hele jaar door activiteiten om zoveel mogelijk groepen en individuen de kans geven om hun talenten op het gebied van kunst en cultuur te tonen aan de inwoners van Haaksbergen en omgeving.

op de foto: Kunstenares Caroline Heitink en Chantal Poelman, eigenaresse van Chantino

Kijk voor meer informatie op de website van Haaksbergen toont Talent

Kijk voor meer informatie op de website van Art4More

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

foto: Jesse Nieuwenburg
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet