HTT23 – Leerlingen Haaksbergse basisscholen maken Kunstmonsters

Tijdens Haaksbergen Toont Talent 2023 (HTT23) is in de Kappen een selectie te zien van de kunstmonsters die leerlingen van de Haaksbergse basisscholen hebben gemaakt. Dwalen, verwonderen en fantaseren jullie mee?

In maart hebben alle kinderen van groep 6 uit de gemeente Haaksbergen meegedaan aan het project ‘Zien & Doen’. Dit project bestaat uit twee delen. Bij het onderdeel ‘Zien’ hebben de kinderen onder begeleiding van kunstenaressen Ludmilla van der Spoel en Caroline van Ockenburg een bezoek gebracht aan de Kunstzaal Haaksbergen. In de kunstzaal was een expositie van de kunstenaar Jeroen Morsinkhof ‘Mosje’ te zien.

Een week later gingen de kinderen, weer onder begeleiding van de kunstenaressen, aan de slag met het onderdeel ‘Doen’. De opdracht was geïnspireerd door het werk van ‘Mosje’. Er ontstonden prachtige kunstmonsters gemaakt op papier met pastelkrijt, wasco, kleurpotloden, houtskool, fineliners en dikke zwarte stiften.

Alle gemaakte kunstwerken werden, na afloop, tussen het werk van ‘Mosje’ in Kunstzaal Haaksbergen en in de Kappen tentoongesteld. Zo konden de kinderen vol trots hun eigen kunst en het werk van ‘Mosje’ zelf aan hun familie en bekenden laten zien.

Tijdens de HTT23 is opnieuw een selectie van de kunstmonsters van de kinderen te zien. Dwalen, verwonderen en fantaseren jullie nog een keer mee?

Datum: zondag 4 tot en met zondag 11 juni
Tijd: hele dag
Locatie: de Kappen
Entreeprijs: gratis entree

Kijk voor meer informatie op de website van Haaksbergen toont Talent

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Haaksbergen toont Talent

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.

Een productie van RTV Sternet