HTT23 – Verhalenverteller Toon Tankink

Haaksbergen toont Talent 2023 (HTT23) heeft verhalenverteller Toon Tankink bereid gevonden om op zondag 11 juni te komen vertellen over zijn geliefde Haaksbergerveen. Houd je ook zo van mooie verhalen?

Verhalenverteller Toon Tankink komt zondag 11 juni van 10.30 tot 10.45 in de foyer van de Kappen een prachtig verhaal vertellen over zijn geliefde Haaksbergerveen. Door zijn heerlijke manier van vertellen hangt u gegarandeerd aan zijn lippen. Hierna een voorproefje . . .

Een zomeravond in het Veen

Wandelend in mijn geliefde Haaksbergerveen gaan mijn gedachten naar alle verhalen die ik vanaf mijn jeugd heb meegekregen van veenbewoners, boeren en boswachters. Sommige verhalen zijn vastgelegd op papier met zelfs de plek waar het gebeurd is erbij. Andere worden alleen maar mondeling overgeleverd van generatie op generatie. Soms bestaat een verhaal alleen maar in ons hoofd. Al mijmerend in de avondschemering raak ik steeds meer in de ban van een mensenschuwe vrouw, een doodgeschoten smokkelaar, een neergeschoten bommenwerper, een grote veenbrand, een gecrashte straaljager en de laatste kluizenaar van het veen. Ik raak letterlijk en figuurlijk de weg kwijt en verdwijn in mijn eigen geheugen . . .

Met vriendelijke groet,
Toon Tankink.

Datum: zondag 11 juni
Tijd: 10.30 – 10.45 uur
Locatie: de Kappen
Entreeprijs: gratis entree

Kijk voor meer informatie op de website van Haaksbergen toont Talent

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Haaksbergen toont Talent

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.

Een productie van RTV Sternet