HTT23 – Win een romantische boottocht met de Buurser Pot

Een romantische boottocht in de avondzon met een vriend of geliefde, wie wil dat nou niet? Grijp je kans! Speciaal voor Haaksbergen Toont Talent 2023 (HTT23) vaart de Buurser Pot voor één keer ‘s avonds. De boot vertrekt op donderdag 8 juni om 18.15 vanaf het boothuis voor een hele bijzondere tocht en jij kunt er GRATIS bij zijn!

De Buurser Pot verloot 10 plekken voor deze heel bijzondere en feestelijke vaartocht. Deze geheel verzorgde tocht wordt u gratis aangeboden en dat is nog niet alles: onderweg wordt u verrast door een muzikale noot van André Dwars. En na de vaart staan er een hapje en drankje voor u klaar.

De Buurser pot verloot 5 x 2 plaatsbewijzen voor deze romantische boottocht. De eerste 5 personen die een email met de volgende inhoud ‘Ja, ik wil heel graag de boot in met Haaksbergen Toont Talent 2023!’ sturen naar cch@haaksbergeninbeeld.nl winnen elk 2 plaatsbewijzen voor deze vaart. De winnaars worden per email op de hoogte gesteld.

Over de Buurser Pot

De Buurser pot is een kleine platbodem die in vroegere tijden ongeveer 1,5 ton vracht vervoerde tussen het Duitse Ahaus en Deventer. Er werd van alles vervoerd: boter, kaas, eieren, zout, azijn, olie, haring, stokvis, siroop, brandewijn, bier, lijn- en hennepzaad, traan, turf, teer, textiel, houtskool en papier. Een belangrijke grondstof uit Duitsland was de zogenaamde ‘poteerde’, witte klei bestemd voor de aardewerkindustrie in Deventer. De pot is een kleinere versie van de zogenaamde zomp, die ook nu weer vaart op de Berkel, de Regge en de Vecht. Met de pot is het vaarschema in Overijssel weer compleet, op alle grote beken wordt weer gevaren met overigens dezelfde lading: belangstellende toeristen.

De Buurserpot vaart van begin april tot en met oktober op woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 en 14.30. Per vaart kunnen maximaal 10 passagiers mee en een vaart duurt ruim een uur. Contant betalen bij de boot.

Entreeprijs: € 6,00
Vertrektijden
Vaart 13.00 vanaf boothuis – eindpunt steiger Buurserbeek
Vaart 14.30 vanaf steiger Buurserbeek – eindpunt boothuis
Het is ongeveer 5 minuten lopen van boothuis naar steiger, of omgekeerd.

De Buurser pot kan ook voor groepen worden geboekt en op andere vaartijden. Stuur daarvoor een e-mail naar groepen@buurserpot.nl.

Vertrekpunten (Google Maps)

Boothuis, parkeren

Steiger Buurserbeek, parkeren

Kijk voor meer informatie op de website van Haaksbergen toont Talent

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Haaksbergen toont Talent

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.

Een productie van RTV Sternet