Kandidaten gezocht! Aanmelden kan nu!

2e Week van de Amateurkunst van 21 t/m 26 november 2022 in Theater De Kappen

Maandag 21 november

Workshop Creatief Schrijven – Een luchtige kennismaking

Een workshop voor iedereen die het leuk vindt om te schrijven of wil ontdekken wat schrijven kan zijn. Een verhaal of gedicht over het leven in jouw stad, straat, huis, moestuin of hobbyschuurtje. 

Hoe begin je? Hoe voeg je alle beelden en gedachten samen in een korte tekst, hoe maak je het alledaagse spannend of bijzonder?   

Onder deskundige leiding van Alied van der Meer (De Tekstwinkel) en een handjevol luchtige spelregels ga je aan de slag. Met de nuchtere werkelijkheid als basis maar natuurlijk ook de artistieke vrijheid om daar  bovenuit te stijgen!

Probeer het gewoon uit, wie weet is het de eerste van 1001 mooie verhalen of gedichten!

Aanmelden kan via mail: benniewielens@gmail.com 

Deelname is gratis. Aantal deelnemers: 15 VOL=VOL

Woensdag 23 november

  Verhalen vertellen

Wat houdt TenX9 in?

(“Negen mensen vertellen een persoonlijk en waargebeurd verhaal in tien minuten”)

TenX9 is een concept dat in 2011 in Belfast, Noord Ierland is bedacht. In Noord Ierland waar decennialang strijd is gevoerd  tussen verschillende bevolkingsgroepen is het idee uitgewerkt om mensen dichter bij elkaar te brengen door aan elkaar persoonlijke verhalen te vertellen. Verhalen waar iedereen zich in kan herkennen en bijdraagt aan wederzijds respect en begrip voor elkaar.

Het is de bedoeling dat maximaal 9 mensen elk 10 minuten lang de gelegenheid krijgen hun persoonlijke verhaal te vertellen. Een verhaal dat van grote invloed is geweest in hun leven, iets wat onvergetelijk was, een wonderlijk verhaal, iets moois, iets verschrikkelijks, of idioots….  

In ieder geval een verhaal wat de moeite waard is om te vertellen, over hoop, vrees, geloof en liefde, over angsten, onzekerheden en bizarre toevalligheden.

Een verhaal dat je wilt delen met anderen.

Aanmelden kan via mail: benniewielens@gmail.com