Programma WAK 2018 bekend

De derde Haaksbergse Week van de Amateurkunst heeft dit jaar als motto Haaksbergen treedt op!

De Week van de Amateurkunst (WAK) begint dit jaar op zaterdag 26 mei. Ook in Haaksbergen wordt dit jaarlijks terugkerende culturele festival georganiseerd door de vertegenwoordigers van de lokale amateurkunst. Cultuurwethouder Edith van Spiegel constateert tevreden dat er alweer voor de derde keer een mooi programma ligt.

Deze derde Haaksbergse Week van de Amateurkunst heeft dit jaar als motto Haaksbergen treedt op! Een toepasselijk motto, want tijdens deze WAK presenteert de Haaksbergse amateurkunst zich aan het publiek uit Haaksbergen en ommelanden. Op de eerste dag, zaterdag 26 mei, opent de WAK met de Fotobiënnale van Fotogroep Haaksbergen. Op de laatste dag, zondag 3 juni, wordt er nog even flink geknald met het Scholtenhagenfestival en is er voor de jongste inwoners het Klein Duimpje Concert in Theater De Kappen.

Voor een breed publiek

Ook op de tussenliggende dagen is het uitgebreide programma van de WAK om je vingers bij af te likken, weet ook wethouder Edith van Spiegel. Uit handen van werkgroepleden René van der Kuil en Egbert Leppink kreeg zij onlangs het eerste exemplaar van het programma overhandigd. “Mooie optredens, fraaie tentoonstellingen en geweldige evenementen voor een breed publiek”, aldus Van Spiegel. “Ik heb bewondering voor al die vrijwilligers die er elk jaar weer voor zorgen dat de Week van de Amateurkunst een succes wordt.”

Uitgegroeid

Van Spiegel vindt het geweldig dat de WAK in Haaksbergen nog ieder jaar groeit. “De Week van de Amateurkunst is drie jaar geleden klein begonnen. Inmiddels is de WAK, met ondersteuning van de gemeente en de cultuurmakelaar, uitgegroeid tot iets dat écht van de culturele gemeenschap zelf is. Met een grote diversiteit aan verschillende kunstvormen waar andere Haaksbergenaren mee kunnen kennismaken. Dát is de kracht van de Week van de Amateurkunst.”

op de foto: Tuin Theater Tour tijdens de Week van de Amateurkunst in 2015.
Foto: Betty Morsinkhof

bron: gemeente Haaksbergen