VIDEO Cultuurmakers – Assink leerlingen exposeren kunst bij Haaksbergen toont Talent 2023

Leerlingen van het Assink Lyceum exposeren hun kunstwerken in de kunstzaal van de Kappen, tijdens Haaksbergen Toont Talent 2023.

Haaksbergen heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen, waar steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp van genieten. De cultuurmakers en kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Tijdens Haaksbergen toont Talent 2023 is iedereen die bezig is met kunst en cultuur welkom om zijn of haar kunstwerken te tonen aan het publiek. Ook het Assink Lyceum doet mee. Er zijn 5 kunstwerken van examenleerlingen uitgekozen om te exposeren in de Kappen.

Menno Ouderkerk, docent bovenbouw Havo VWO beeldende vormgeving op het Assink Lyceum, legt uit hoe de kunstlessen op het Assink werken en laat een aantal kunstwerken zien. Tijdens de middelbare schooltijd, wordt gewerkt met thema’s, waar leerlingen dan een kunstwerk op moeten maken. Een examenleerling moet zo’n thema zelf bepalen. Het gaat dus niet alleen maar om het beoefenen van de techniek, maar er moet wel degelijk ook een boodschap worden uitgedrukt.

Het lokaal van Menno is van allerlei materialen en apparatuur voorzien. De nieuwe kunstenaars worden alweer opgeleid en volgend jaar zal er ook weer geëxposeerd worden.

De geselecteerde kunstwerken zullen tijdens Haaksbergen Toont Talent 2023 te bewonderen zijn in de kunstzaal van de Kappen. Dit is een heel mooie ervaring voor leerlingen. Ze krijgen door zo’n expositie direct contact met de buitenwereld.

Kijk voor meer informatie op de website van Haaksbergen toont Talent 2023

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Stijn Wiemerink
Interviews, montage en eindredactie: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet